Daniel Jinga, absolvent de seminar teologic, este noul manager interimar al Operei Naționale

Daniel Jinga este noul manager interimar al Operei Naţionale Bucureşti, a anunţat, joi, Ministerul Culturii.

„Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a semnat ordinul de numire a noului manager interimar al Operei Naţionale Bucureşti. Această funcție va fi ocupată de Daniel Jinga, Maestru de Cor și fost Director Artistic al Operei Naţionale Bucureşti, Dirijor Principal al Filarmonicii Muntenia din Târgoviște și al Orchestrei Metropolitane București, dirijor fondator al Corului de Cameră Accoustic”, se menţionează pe site-ul ministerului.

Daniel Jinga a absolvit, în 1997, Seminarul Teologic din Bucureşti, după care a urmat cursurile Facultăţii de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

A urmat cursurile de master (Stilistică Dirijorală – Dirijat Cor Academic), între 2003 și 2004, și este Doctor în Muzică din 2012, când a primit titlul de la aceeași universitate, pentru lucrarea „Reprezentanți ai creației corale a cappella românești la sfârșitul secolului al XX-lea și începutul secolului al XXI-lea – Tehnici de construcție corală și conducere dirijorală”.


Foto credit: Daniel Jinga/Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente