Dacă pierdem credinţa şi tradiţiile dispărem ca neam, a spus Episcopul Antonie tinerilor de la Nemțișor

Episcopul Antonie de Bălți a vorbit săptămâna aceasta tinerilor aflați în tabăra de la Nemțișor despre valorile poporului român și a atenționat că o să dispărem ca neam dacă „uităm limba, istoria şi pierdem credinţa şi tradiţiile” noastre strămoșești.

Tema taberei din acest an a fost: „Despre valorile care unesc un neam”.

Ierarhul a îndemnat „să păstrăm tot ce ne identifică ca neam, tot ce am moştenit de la înaintaşii noştri”.

„Să ne străduim să vorbim îngrijit limba română, să păstrăm credinţa ortodoxă, să studiem istoria neamului nostru şi să păstrăm tradiţiile lăsate nouă de strămoşi. De noi depinde dacă va dăinui neamul românesc pe pământ. În mod special acest adevăr trebuie să-l înţelegeţi, voi, tinerii ”, a fost sfatul Preasfinţitului Părinte Antonie.

Tabăra de la Nemţişor 

Tabăra din acest an de la Nemţişor a fost dedicată Anului Centenar şi valorilor care au unit neamul românesc.

Pe parcursul celor trei zile, tinerii au participat la sesiuni de lucru pe grupe, la ateliere precum şi la o serie de conferinţe tematice.

În cea de-a doua zi a taberei, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, iar în următoarea zi a slujit Episcopul Antonie de Bălţi.

Anul acesta, la Tabăra de la Nemţişor, au participat peste 1000 de tineri din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, dar şi din alte eparhii.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente