Curtea de Argeș | Înmormântarea Regelui Mihai în noua Necropolă Regală de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş (VIDEO)

După ce a fost oficiată slujba de înmormântare la Catedrala patriarhală din București, sicriul cu trupul Majestății Sale defuncte a fost transportat cu Trenul Regal până la Curtea de Argeș.

Pe parcursul călătoriei de la București la Curtea de Argeș lângă sicriul Regelui Mihai au stat de gardă militari din Regimentul 30 Gardă Mihai Viteazul dar și membrii Familiei Regale împreună cu IPS Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, și cu IPS Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal.

Mii de români însoțesc cortegiul Regelui Mihai I al României de la gara din Curtea de Argeș la Noua Catedrală, unde va fi îngropat alături de strămoșii lui.Imagini: TVR

Posted by TRINITAS TV on 16 Decembrie 2017

Înainte de înhumarea propriu-zisă în Noua Catedrală, catafalcul a fost dus pentru câteva minute în Catedrala Veche – Mănăstirea Curtea de Argeș – unde a fost oficiată o slujbă de pomenire.

Patru ierarhi ai Bisericii noastre s-au rugat pentru sufletului Majestății Sale defuncte în vechiul lăcaș de cult: IPS Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, IPS Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului.

Pe aleea care duce la Noua Catedrală Arhiepiscopală s-au aflat află preoți cu torțe în mâini. De asemenea, mii de persoane au venit în apropierea lăcașului de cult în care va avea loc ceremonia privată pentru a aduce un omagiu Majestății Sale defuncte.

După acest moment, militarii brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazul au efectuat tragerea a douăzeci și unu salve de tun și au intonat Imnul Național și Imnul Regal.

Regele a fost înhumat în prezența Custodelui Coroanei, a Familiei Regale a României și a membrilor Familiilor Regale străine prezenți la eveniment.

Regele Mihai I al României va fi îngropat în noua Catedrală Arhiepiscopală, alături de soția sa, Regina Ana.Imagini: TVR

Posted by TRINITAS TV on 16 Decembrie 2017

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente