Cursuri preoțești în Capitală

Cursurile pentru obținerea gradelor profesionale în preoție vor avea loc în perioada 17 iunie – 5 iulie, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Capitală. Participă clericii care îndeplinesc condițiile regulamentare pentru înscriere din Arhiepiscopia Bucureștilor și eparhiile arondate facultății bucureștene, informează TRINITAS TV.

„Pentru gradul definitiv se pot înscrie preoții care s-au titularizat prin examenul de capacitate și de la data numirii pe post activează având minim doi ani vechime în cler. Aceștia trebuie să îndeplinească mai multe condiții, să aibă o activitate fructuoasă la parohie, să înainteze la dosarul cu actele necesare copii după actele de studii, memoriu de activitate, adeverință din care să reiasă că a participat la activitățile cultural-misionare ale protopopiatului, respectiv, la conferințele pastoral-misionare, la conferințele administrative, că au publicat unele materiale, studii, articole, predici și că au participat la diferite emisiuni ale TV TRINITAS sau Radio TRINITAS”, a spus Arhim. Cons. Veniamin Goreanude la Sectorul Administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Pentru gradele 2 și 1 candidații trebuie să îndeplinească mai multe condiții.

„Pentru gradul al II-lea se pot înscrie preoții care au minim 4 ani de la promovarea examenului pentru obținerea definitivatului în preoție și respectiv, aceleași condiții, dar pe lângă acestea se adaugă organizarea unei slujbe arhierești în parohia de unde actiuvează și calificativul pentru notările administrative de bine pentru ultimii 5 ani. Conform metodologiei, pentru clericii care au obținut nota maximă 10 la gradul definitiv și la gradul 2 în preoție și au și o bogată activitate la parohie se pot înscrie cu un an mai înainte, dar cu aprobarea chiriarhului pentru a obține gradele profesionale în preoție. Aceste grade profesionale le ajută preoților ca să se transfere în posturi superioare, respectiv, pentru a putea candida pe posturile vacante de la parohiile de grad superior sau de la parohiile din orașe”, a explicat, printre altele, Arhim. Cons. Veniamin Goreanu

Cursurile sunt susținute de profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.

Foto: arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente