Cursuri pentru preoți și cântăreți la Dunărea de Jos

Între proiectele pastoral-misionare pentru anul 2013 înscrise în calendarul Arhiepiscopiei Dunării de Jos se numără și organizarea, în fiecare protopopiat al Eparhiei, a unor cursuri de îndrumare pentru preoții și cântăreții bisericești. Acestea au loc până pe 14 martie.

” În protopopiatul nostru, grupa este formată din 9 preoți care au participat în dimineața acestei zile la Sfânta Liturghie, totodată luând parte toți cântăreții din Protopopiatul Brăila, în număr de 29. În paralel, au loc cursurile de îndrumare pastorală, liturgică, misionară și catehetică în sediul protopopiatului, iar în Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel se desfășoară cursuri cu cântăreții bisericești în vederea unei permanente reflectări a cântării bisericești la strană și în formarea de coruri cu elevii în cadrul Proiectelor catehetice Hristos împărtășit copiilor și Alege Școala!”, a declarat pentru TRINITAS TV Părintele Gheorghe Marinescu, Protopopul Protoieriei Brăila.

Comisiile pentru organizarea și desfășurarea acestor cursuri la protopopiate au în componență câte un membru al Permanenței Consiliului eparhial, un preot profesor din cadrul școlilor teologice eparhiale, un preot cu activitate pastoral misionară reprezentativă din cadrul protoieriilor, un profesor-coordonator al cursurilor pentru cântăreți bisericești, precum și protoiereul din Protopopiatul respectiv.

Programul prevede ca, pe parcursul celor trei zile de desfășurare a cursurilor, atât preoții, cât și cântăreții bisericești să participe la Sfânta Liturghie sau la programul liturgic special specific perioadei în care ne aflăm.

Comentarii Facebook


Știri recente