Cursuri pentru muzeografi la Patriarhie

Centrul de pregătire pentru patrimoniu „Sfântul Constantin Brâncoveanu” al Patriarhiei Române a început o nouă serie de cursuri pentru formarea de muzeografi, conservatori și gestionari custozi. Deschiderea programului s-a făcut într-un cadru festiv, la Patriarhie. Cei peste 40 de cursanți au participat de dimineață, în Catedrala patriarhală, la o slujbă de Te Deum.

„Slujba aceasta a fost o binecuvântare a lui Dumnezeu și în același timp vă aducem binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la începutul acestor cursuri. Noi am nădăjduit totdeauna de-a lungul ultimilor ani de când funcționează acest centru ca roadele să fie bogate, ca cei care parcurg aceste cursuri să le parcurgă în primul rând într-o stare de înălțare sufletească așa cum este și starea noastră de acum întru întâmpinarea Înălțării Domnului, dar și într-o stare de profundă conștiință a însemnătății competenței în acest domeniu unită cu credința”, a spus Pr. Florin Șerbănescu, Consilier al Sectorului Cultură și Patrimoniu Religios al Patriarhiei Române.

Primul seminar s-a desfășurat în Sala Conventus din Palatul Patriarhiei, participanților fiindu-le prezentat programul cursului, structurat pe trei module. Acesta se va încheia anul viitor.

Zilele acestea, cursurile teoretice se vor ține la Facultatea de Teologie din București, dar și la Centrul cultural-social „Iustin Patriarhul”.

Centrul de pregătire pentru patrimoniu „Sfântul Constantin Brâncoveanu” al Patriarhiei Române desfășoară în această perioadă și cursuri de o zi, în mai multe orașe din țară, pentru inventarierea corectă a bunurilor de patrimoniu.

Comentarii Facebook


Știri recente