Cursuri de teologie online, la Centrul de Studii Dumitru Stăniloae din Paris

Luni, 4 martie 2013, va fi lansat Programul de formare prin conferințe și seminarii online organizat în cadrul Centrului de Studii și Cercetare Dumitru Stăniloae al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale.

Programul este destinat – deși nu în mod exclusiv – celor care doresc să devină cateheți, candidaților la hirotonie, preoților care doresc să candideze pentru integrarea în Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale, precum și preoților doritori să își consolideze pregătirea teologică pentru dobândirea diplomei de capacitate pastorală și grad pastoral.

Acest program își propune să abordeze studiile teologice într-un mod aplicat, fiecare profesor având ca obiectiv să-i ajute pe cursanți să înțeleagă valoarea pastorală și misionară a disciplinei de studiu respective.

Cursurile online vor avea loc în fiecare zi de luni, marți și joi, de la ora 20:30 la ora 22:30 (ora Europei Occidentale), putând fi urmărite în direct la adresa www.teologie.eu, ori descărcate ulterior, atât în format video cât și audio.

Centrul de Studii și Cercetare Dumitru Stăniloae este o instituție de cultură și spiritualitate, fondată în anul 2008 prin decizia Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale.

Inaugurat în iulie 2009 de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al Bisericii Ortodoxe Române, cu sediul la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă Română din Paris, Centrul Dumitru Stăniloae este o instituție de cercetare și de studiu academic, având ca obiectiv cercetarea in domeniile: teologie,religie, cultura, formarea permanentă a clericilor din eparhiile mitropoliei, dar și formarea cateheților și a laicilor doritori de a ajuta Biserica.

Centrul are de asemenea ca scop elaborarea și implementarea de proiecte editoriale, care să faciliteze cunoașterea operei teologice a părintelui Dumitru Stăniloae, în special, ca și a spiritualității ortodoxe în general; propune desfășurarea unor proiecte de cercetare în teologie și antropologie ortodoxă, precum și o reflecție asupra problemelor contemporane din domeniul moral, etic, bioetic și ecologic. Pentru realizarea acestora, centrul organizează Universitatea de Vară a Mitropoliei, iar în timpul anului, cursuri de inițiere și perfecționare, seminarii, conferințe, colocvii, pelerinaje.

Comentarii Facebook


Știri recente

Muzeu băcăuan dedică o expoziție Mănăstirii Bogdana de pe Valea Trotușului, unde a fost stareț Sf. Teodosie de la Brazi

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a inaugurat joi expoziția foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Au fost expuse fotografii, manuscrise, documente, obiecte liturgice și de cult și icoane, precum și…