Cursuri de limba greacă la Școala Grozești

Un grup de elevi de la Școala Gimnazială Grozești, județul Iași, a participat timp de o lună la cursuri de limba greacă. Întâlnirile au avut loc în fiecare săptămână și au urmărit familiarizarea școlarilor cu civilizația și cultura greacă.

La Școala Gimnazială Grozești din județul Iași s-a derulat pe parcursul lunii martie 2013 proiectul „Primele noțiuni de limba greacă”. Cursurile de limba greacă au fost coordonate de prof. de religie Valentin Zahorneanu, fiind adresate elevilor de la școala din Grozești. Proiectul a fost susținut de prof. Maria Mihalache, directorul Școlii Gimnaziale Grozești. Joi, 4 aprilie 2013, festivitatea de premiere a copiilor înscriși la curs a început cu rostirea rugăciunii „Tatăl nostru” în limba greacă. „Ne-am dorit ca elevii să se familiarizeze cu noțiunile de limba greacă, necunoscută lor până acum. Nouă elevi din cei 20 au fost premiați în cadrul unui moment festiv care a avut loc în școala noastră. Copiii au primit ghiduri de conversație română-greacă”, a declarat prof. de religie Valentin Zahorneanu. Cursul de limba greacă a fost unul inedit, mai ales că s-a desfășurat într-o unitate școlară din mediul rural, aflată la câțiva zeci de kilometri de orașul Iași. Mulți dintre elevi și-au manifestat interesul la început pentru aceste ore de limba greacă, ce au avut loc în afara programului școlar. „Proiectul a urmărit ca elevii să intre în contact cu civilizația și cultura greacă. De asemenea, am dorit ca ei să se familiarizeze cu scrierea și citirea în această limbă, ținând seama de regulile de ortografie. Pe viitor, noțiunile predate vor fi aprofundate prin exerciții suplimentare”, a precizat pentru Ziarul Lumina prof. Valentin Zahorneanu.

Copiii înscriși în proiectul „Primele noțiuni de limba greacă” vor începe în perioada următoare repetițiile pentru o scenetă în limbile greacă și română pe care să o prezinte în fața cadrelor didactice și a colegilor lor. „Un alt gând al nostru este acela de a-i învăța pe elevi câteva cântări religioase bizantine, atât de dragi multora dintre noi”, a adăugat prof. Valentin Zahorneanu.

Comentarii Facebook


Știri recente