Cursuri de îndrumare pastorală, misionară și administrativă a preoților și cântăreților din Arhiepiscopia Dunării de Jos

Între proiectele pastoral-misionare pentru anul 2013 înscrise în calendarul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, se numără și organizarea, în fiecare protopopiat al Eparhiei, a unor cursuri de îndrumare liturgică, pastoral-misionară, educațional-catehetică și administrativ – gospodărească pentru preoți și cântăreții bisericești.

Acestea s-au desfășurat în perioada 12 – 14 martie 2013 cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos și au fost dedicate îndeosebi preoților care slujesc în parohii cu un număr redus de credincioși sau care provin din parohii sensibile din punct de vedere misionar, după cum a precizat Părintele Gabriel Molocea.

Totodată, la fiecare protopopiat, au fost organizate și cursuri de perfecționare și aprofundare pentru cântăreții bisericești din eparhie în vederea îmbunătățirii cântării bisericești la strană, dar și de formare a corurilor de copii pentru toată perioada liturgică a Postului Mare.

Pe parcursul celor trei zile, atât preoții desemnați, cât și cântăreții bisericești, au participat la Sfânta Liturghie și/sau la programul liturgic special specific perioadei în care ne aflăm (miercuri, 13 martie, fiind zi aliturgică), după care au luat parte la cursurile propriu-zise.

Comisiile pentru organizarea și desfășurarea acestor cursuri la protopopiate au avut în componență câte un membru al Permanenței Consiliului eparhial, un preot profesor din cadrul școlilor teologice eparhiale, un preot cu activitate pastoral misionară reprezentativă din cadrul protoieriilor, un profesor-coordonator al cursurilor pentru cântăreți bisericești, precum și protoiereul din Protopopiatul respectiv.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei este confirmarea credinței apostolice a poporului român (Text integral)

Predica Preafericitului Părinte Daniel la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, rostită în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală, 30.11.2023. Text revizuit de autor: Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi…