Cursuri de formare pentru profesori de religie din Republica Moldova

În toamna anului trecut, Pr. Prof. Dr. Nicolae Bolea, însoțit de șapte profesori de Religie din județul Alba, au participat la Simpozionul Internațional „Educația religioasă în școală – realizări și perspective” desfășurat la Liceul Vasile Alecsandri din Călărași, Republica Moldova, prilej cu care au prezentat comunicări științifice. După încheierea lucrărilor simpozionului, reprezentanți din conducerea Direcției învățământ, raioanele: Călărași, Ialoveni și Chișinău au venit cu propunerea realizării unui parteneriat cu ISJ Alba, disciplina religie, precum și organizarea unor cursuri de formare pentru profesorii de religie din aceste raioane, după cum a precizat Pr. Florin Croitoru, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române Alba Iulia.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a acordat arhiereasca binecuvântare pentru realizarea unui parteneriat pe disciplina Religie, între I.S.J. Alba și Direcțiile învățământ a celor trei raioane: Călărași, Ialoveni și Chișinău, precum și organizarea unor cursuri de formare pentru zece profesori de religie din fiecare raion de către profesori formatori din județul Alba.

Consiliul Județean Alba, prin compartimentele de specialitate, precum și instituțiile de cultură subordonate, organizează anual activități menite a diversifica și valoriza legăturile existente cu românii din afara granițelor țării. În sensul continuării acestor colaborări pentru anul 2013, la inițiativa inspectorului școlar de specialitate – religie, Consiliul Județean Alba, în perioada 21-23 mai 2013 a organizat activitatea de formare pentru profesorii și responsabilii care monitorizează predarea religiei în raioanele menționate. Cursurile s-au desfășurat la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Mitropolit Simion Ștefan” Alba Iulia și au fost urmate de asistența la clasă la școli gimnaziale și Licee din Alba Iulia, Sebeș, Cugir și Aiud.

Activitățile desfășurateau fost susținute financiar de către Consiliul Județean Alba. Sperăm ca și această activitate va contribui la continuarea colaborării demarate de Consiliul Județean Alba și Arhiepiscopia Alba Iulia, iar beneficiarii direcți și indirecți ai acestei activități vor fi generațiile de profesori și elevi care vor primi, printre altele, și o educație religioasă necesară unei societăți cu numeroase provocări.

Comentarii Facebook


Știri recente