Cursuri de calificare în arta țesătoriei tradiționale în Mitropolia Olteniei

Comuna doljeană Mârșani găzduiește, până în luna septembrie 2013, cea de-a doua serie de cursuri de calificare în domeniul țesătoriei, în cadrul proiectului „RESTAURO – Specializare în arta țesătoriei tradiționale”. Proiectul este derulat de către Fundația „Cuvântul care Zidește” a Mitropoliei Olteniei, în parteneriat cu Asociația pentru Formare Profesională a Adulților, a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

„Cursurile au început la data de 15 aprilie, se desfășoară la Școala Gimnazială nr. 1 din comună și se bucură de un mare interes atât din partea femeilor cât și a bărbaților. Sunt formate două grupe, în cadrul cărora, un număr de 35 de cursanți învață de la specialiști din domeniu arta țesătoriei tradiționale. Un aspect destul de important este faptul că absolvirea cursului conferă posibilitatea obținerii unui loc de muncă, în orice regiune din țară, binecunoscută fiind nevoia confecționării sau restaurării de produse specifice artei tradiționale românești”, a spus Mariana Pasmangia, manager de proiect.

Cursurile de calificare în domeniul țesătoriei se adresează persoanelor inactive pe piața muncii, din județul Dolj, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau șomeri, care nu dețin competențe în meseria tradițională de țesător – restaurator de covoare. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Valoarea nerambursabilă a proiectului este de aproximativ 2.120.000 de lei, din care 42.606 lei reprezintă contribuția Fundației „Cuvântul care Zidește”.

Comentarii Facebook


Știri recente