Cursul Dezvoltarea Competențelor Sociale și Civice la Bacău

În săptămâna 20-24 mai 2013 la Complexul Măgura Verde din județul Bacău, după cum ne-a transmis Alina Vleanga, Coordonator CEDRU Bacau, Centrul Național pentru Formare Continuă „Dumitru Staniloae” a organizat cursul Dezvoltarea Competențelor Sociale și Civice pentru 24 de preoți și angajați ai ONG-urilor ce funcționeaza cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Acest curs este acreditat ANC și face parte din oferta de formare din cadrul Proiectului FORTE – Formare Trainică pentru Parteneriat Social, proiect cofinanțat din Fondul Social European și implementat de Federația Filantropia împreună cu Patriarhia Română, SC Global Commercium Development și Instituto de Formation Integral (IFI) din Spania.

Cursul Dezvoltarea Competențelor Sociale și Civice are ca scop dobândirea cunoștințelor, a abilităților necesare și a unei atitudini favorabile participării active la viața socială și civică, competențe necesare pentru o adaptare optimă la cerințele societății actuale care pune accentul din ce în ce mai mult pe relaționarea optimă cu ceilalți (persoane, echipe, organizații).

Obiectivele vizate în aceste zile de training au fost: formarea de abilități pentru a organiza întalniri de lucru eficiente, pentru a gestiona conflicte într-o manieră constructivă, demonstrarea abilităților de comunicare asertivă, de rezolvare de probleme, de a identifica tipurile de lidership. Participanții au utilizat conceptele de membru al unei echipe, grup, organizații de muncă, egalitate de gen și nediscriminare, societate și cultură, drepturi civile și cetățenie.

În cadrul Proiectului FORTE, prin Centrul pentru Formare Continuă „Dumitru Stăniloae” se desfășoară o serie de cursuri cu tematici și subiecte diverse care se adresează personalului angajat al eparhiilor și unităților bisericești (protopopiate, parohii, mânăstiri, centre social-filantropice, etc), clerical, neclerical sau personal administrativ, precum și personalului ONG-urilor eparhiale sau partenere ale eparhiilor în diferite activități social-filantropice, misionar-pastorale și cu tineret. Oferta de cursuri poate fi găsita pe site-ul Federatiei Filantropia: http://federatia-filantropia.ro/category/training/

Comentarii Facebook


Știri recente