Curs pentru voluntari, la Biserica Sfântul Haralambie – Harșu din Craiova

Biserica „Sfântul Haralambie” – Harșu din Craiova, în colaborare cu Asociația EduLife, organizează în această perioadă cursul pentru voluntari „Managementul voluntarilor”, după cum ne-a declarat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Prima etapă a acestui curs s-a desfășurat în perioada 1-17 mai, la biblioteca sfântului locaș, urmând ca a doua etapă să se deruleze în luna iunie a acestui an. Cursul se adresează copiilor cu vârsta cuprinse între 13 – 16 ani și este susținut de prof. Mihaela Stăncele, coordonator de programe în cadrul Organizației „Salvați copiii”, filiala Dolj. Potrivit organizatorilor, acest curs își propune să dezvolte în rândul participanților competențe generale precum comunicare, relaționare cu beneficiarii, cu autorități publice, mass – media etc, negociere, asumarea responsabilității, rezolvarea de probleme, gestionarea conflictelor, lucrul în echipă, leadership, comunicare interculturală etc.

„Voluntariatul este un expresia unui adânc sentiment de iubire față de Dumnezeu și față de aproapele nostru, iar pentru noi este o reală bucurie să vedem copiii într-un cadru eclezistic pentru a-i ajuta pe oamenii aflați la nevoie. Participanții au fost foarte încântați de subiectul abordat și s-au arătat doritori de implicare în activități viitoare de voluntariat”, a precizat părintele Viorel Dică, paroh al Bisericii „Sfântul Haralambie” – Harșu din Craiova.

Comentarii Facebook


Știri recente