Curs festiv la Seminarul Teologic Sf. Ap. Andrei din Galați

În data de 31 mai 2013, la Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei” din Galați a avut loc cursul festiv al absolvenților anului IV, elevi care în perioada 27-28 mai au susținut examenul pentru certificarea competențelor profesionale, a precizat Părintele Gabriel Molocea.

Programul a debutat cu participarea tuturor elevilor seminariști la slujba Sfintei Liturghii, oficiată în Capela instituției de învățământ de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor format din preoți profesori și diaconi.

La slujbă, au fost prezenți și tinerii candidați la examenul de admitere în învățământul seminarial gălățean, însoțiți de părinții lor, Înaltpreasfinția Sa rostind rugăciuni de mulțumire atât pentru tinerii absolvenți, cât și pentru cei ce zilele acestea au bătut la poarta seminarului.

De asemenea, la Sfânta Liturghie au participat și cei mai mici elevi ai Seminarului – copiii din clasa I – care, la momentul liturgic cuvenit, au fost împărtășiți de Chiriarhul Dunării de Jos cu Sfintele Taine, după care au oferit celor prezenți un scurt moment artistic.

Momentul culminant al micro-spectacolului l-a constituit rostirea de către unul din elevii clasei I a unei compuneri – spovedanie adresată profesorilor și colegilor din anul IV.

După slujba Sfintei Liturghii, cei 59 de tineri candidați de la toate specializările s-au prezentat în sălile de examen pentru a susține proba scrisă la disciplina Religie. Chiriarhul Dunării de Jos i-a vizitat în sălile de curs, binecuvântându-i și încurajându-i.

Examenul de admitere la Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei” din Galați se desfășoară în perioada 30 – 31 mai 2013.

Ieri, a avut loc vizita medicală și testarea psihologică, după care absolvenților de gimnaziu le-au fost verificate, dicția și aptitudinile muzicale. Astăzi candidații susțin proba scrisă la Religie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 4 iunie.

Comentarii Facebook


Știri recente