Curs festiv la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii  din Oradea

Ziua de marți, 21 iunie 2016, a reprezentat un moment de aleasă bucurie pentru absolvenţii celei de a XXII-a promoţii de studii universitare de licență a specializărilor: Teologie Ortodoxă  Pastorală și Teologie Ortodoxă Asistență Socială din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă Episcop Dr. Vasile Coman din Oradea, după cum ne-a precizat Pr. Lect. Univ. Dr. Doru Fer.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, cursul festiv a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii, în paraclisul cu hramul Sfântul Teodor Studitul al facultăţii, urmată de slujba de Te Deum, momente de comuniune liturgică aduse ca mulţumire pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu pe parcursul anilor de studii.

La finalul programului liturgic la care au fost părtași cadrele didactice, studenții absolvenți și invitații acestora, Pr. Prof. Univ. Dr. Dumitru Megheşan, decanul facultăţii, a precizat că pentru absolvenţi această zi va rămâne dăltuită în inimile lor, o zi la care ei se vor raporta în timp, pentru că de acum ei vor deveni misionari în ogorul Domnului.

A urmat partea a doua a programului dedicat cursului festiv, desfășurat în Aula Magna a Universităţii, moment marcat de intonarea imnului academic Gaudeamus Igitur. Moderatorii festivităţii, Pr. Prof. Univ. Dr. Marius Țepelea și Pr. Conf. Univ. Dr. Viorel Popa, director de departament, au adresat invitaţilor un cuvânt de bun venit, după care au fost transmise mesajele de felicitare din partea conducerii Universității orădene.

În mesajul transmis prin delegatul Centrului Eparhial, Prot. Prof. Radu Rus, Consilier pentru învăţământ şi activităţi cu tineretul, Chiriarhul Oradiei a adresat cadrelor didactice şi absolvenţilor cuvânt de binecuvântare, felicitare şi apreciere pentru efortul depus în decursul anilor de studii, remarcând că, dincolo de bucuria momentului, această zi are menirea de a-i face să conștientizeze responsabilitatea și exigențele misiunii pentru care s-au pregătit în anii studenției și pe care trebuie să și le asume de acum înainte. În acelaşi context, a fost subliniat faptul că ei sunt vestitori și împlinitori ai Evangheliei lui Hristos, atât prin cuvânt, cât mai ales prin faptă, căutând profunzimea și adevărul în valorile Evangheliei, asimilându-se astfel imperativului de a fi lumină a lumii.

Ceremonia s-a încheiat cu strigarea catalogului, înmânarea cheii și cu mesajele de mulţumire, adresate de către absolvenți tuturor celor prezenţi, după care a urmat imortalizarea momentului printr-o fotografie de grup.

Comentarii Facebook


Știri recente