Curs despre ortodoxie în cadrul Universității de studii Gabrielle d’Annunzio’ Chieti și Pescara

Marți, 12 martie 2013, cu binecuvântarea Preasfințitului Siluan și la invitația Facultății de Arhitectură din cadrul Universității de Studii Gabrielle d’Annunzio’ Chieti și Pescara, în persoana domnului profesor Filippo Raimondo, s-a desfășurat un curs cu tema „Ortodoxia în Italia și particularitățile construirii lăcașurilor de cult ortodoxe”, potrivit parohia-pescara.it

La acest curs au participat un număr de aproximativ optzeci de studenți din anul al doilea în cadrul facultății de arhitectură.

În introducere, după o prezentare a comunității ortodoxe române și a parohiei ortodoxe Române Sfântul și Dreptul Simeon și Sfânta Prorociță Ana din Pescara și provincia, a fost prezentat proiectul 3D de construcție a bisericii, pe care parohia îl are în desfășurare.

Deoarece proiectul nu reprezintă o construcție de factură bizantină (avându-și originile in Transilvania), a fost prezentat la acest curs și o construcție ortodoxă bizantină.

După prezentarea bisericii mănăstirii Afteia din județul Alba și a picturilor din interiorul bisericii, realizate de domnul Ioan Popa, întrebările studenților participanți au fost numeroase, făcând ca timpul alocat cursului să devină insuficient.

La încheierea cursului, câțiva studenți și-au manifestat dorința de a proiecta în viitor o biserică ortodoxă.

La final, au fost oferite studenților câteva rucodelii confecționate de copiii parohiei care frecventeaza programul „Ora de religie” și pliante cu proiectul parohial, iar domnului profesor Filippo Raimondo i s-a dăruit o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente