Curs de pictură pe sticlă în Arhiepiscopia Dunării de Jos

În cadrul programelor dedicate Sfântului Apostol Andrei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în data de 19 noiembrie 2013, la Biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Galați a avut loc un curs de pictură bisericească pe sticlă, după cum a precizat Părintele Molocea Gabriel.

Cursurile s-au adresat copiilor din clasele V-VIII ale Școlii Gimnaziale nr. 5, participanți la programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor”.

Acestea au debutat în urmă cu trei săptămâni și au fost coordonate de doamna Georgiana Pasnicu, conservator – restaurator în cadrul Departamentului Cultural, Editură și Patrimoniu religios al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Prin aceste cursuri au fost completate și aprofundate informațiile privind icoana pe sticlă, copiii având posibilitatea de a parcurge toate etapele practice, întregite de cele teoretice, ale unei icoane care își are originea în tradiția românească.

În perioada sărbătorilor Nașterii Domnului, lucrările realizate vor fi vernisate în cadrul unei expoziții de grup, care va însuma mai multe teme iconografice, precum: „Iisus Hristos cu vița-de-vie”, „Sfinții Împărați Constantin și Elena” și „Maica Domnului cu Pruncul”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…