Curs de formare profesională în Episcopia Caransebeșului

În perioada 17-20 iunie se va organiza în Episcopia Caransebeșului cursul de formare profesională „Dezvoltarea competențelor sociale și civice”. Acesta se adresează personalului clerical și neclerical din județul Caraș-Severin care activează în domeniul Sectorului Social-Filantropic, Misionar și Activitățile cu tinerii din Eparhia Caransebeșului și va fi realizat de către personal specializat din cadrul proiectului FORTE, după cum a precizat Diac. Nicolae Codrea.

Cursul „Dezvoltarea competențelor sociale și civice” este certificat de ANC și se adresează angajaților structurilor din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, personalului clerical și neclerical, precum și angajaților organizațiilor neguvernamentale, care au experiență de colaborare sau doresc pe viitor să dezvolte parteneriate sau colaborări cu instituții din cadrul Bisericii Ortodoxe Române.

„Prin intermediul acestui curs încercăm ca personalul care își desfășoară activitatea, fie că vorbim de personal clerical sau neclerical, în centrele sociale, misionare, precum și cele dedicate tinerilor din Eparhia Caransebeșului, să dobândească acele competențe necesare desfășurării activităților într-un cadru profesional și eficient. La acest curs sunt înscriși 20 de participanți, iar în perioada următoare, cu ajutorul Federației Filantropia a Patriarhiei Române, vom desfășura și alte cursuri de formare profesională pentru lucrătorii din cadrului sectorului social al eparhiei noastre”, a arătat pr. cons. Gabriel Gozman, sectorul Sectorului Social-Filantropic, Misionar și Activitățile cu tinerii din Eparhia Caransebeșului.

Săptămâna viitoare se va organiza în municipiul Caransebeș și cursul „Mangementul serviciilor social-filantropice” la care s-au înscris 18 participanți care își desfășoară activitatea în domeniul social din județul Caraș-Severin.

Comentarii Facebook


Știri recente

„Umblați ca fii ai luminii!”

Cu ocazia aniversării a 16 ani de la întronizarea Patriarhului Daniel, Episcopul vicar patriarhal Paisie Sinaitul semnează un editorial despre „vocația de luminător” a Preafericirii Sale. „Umblați ca fii ai luminii!” (Efeseni 5, 8) Taina…