Cum şi-au sărbătorit ocrotitoarea copiii de la Centrul de zi „Sfânta Muceniţă Sofia”

Centrul de zi pentru copii „Sfânta Muceniţă Sofia” din cadrul Sectorului Social-Filantropic şi Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor și-a sărbătorit în 17 septembrie ocrotitoarele: pe Sfânta Muceniţă Sofia şi fiicele sale: Pistis, Elpis şi Agapi.

Sărbătoarea a început cu slujba Acatistului Sfintei Muceniţe Sofia, apoi s-a continuat cu slujba de Te Deum în timpul căreia s-au înălțat rugăciuni pentru luminarea minţii elevilor beneficiari, cu prilejul noului an școlar.

Slujbele au fost oficiate de Preoții Danțiș Jenică și Bucur Eugen.

Cu prilejul hramului au fost invitați și elevii Centrului de zi al Asociației „Diaconia” care alături de beneficiarii Centrului „Sfânta Muceniţă Sofia” au primit daruri din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi anume, ghiozdane echipate cu rechizite școlare, precum cărți pe teme biblice şi catehetice, apărute la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

De asemenea, Pr. Felix Iulian Radu, șeful Secției Asistenței Religioase din cadrul Direcției Informare și Relații Publice a Ministerului Afacerilor Interne, a oferit tuturor copiilor echipamente sportive.

După oficierea slujbelor, copiii au rostit rugăciuni și au interpretat cântece religioase, iar coordonatorul centrului i-a îndemnat să aibă înţelepciunea Sfintei Muceniţe Sofia, să fie aproape de Biserică, să asculte de părinţii şi profesorii lor şi să se roage pentru ca Dumnezeu să-i binecuvânteze în noul an şcolar pentru a avea rezultate bune.

Centrul de zi pentru copii „Sfânta Muceniţă Sofia” este un așezământ ce funcționează în cadrul Sectorului Social Filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor, fiind acreditat de Comisia de Acreditare a Furnizorilor de Servicii Sociale a Municipiului București.

Din anul 2013 desfășoară activități în domeniul protecției copilului, având ca beneficiari 30 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, elevi în clasele pregătitoare și clasele I-VIII, proveniți din familii dezavantajate social.

Foto Credit: Centrul de zi pentru copii Sf. Mc. Sofia

Comentarii Facebook


Știri recente