Cum se implică Biserica în ajutorarea nevoiașilor

La Editura Basilica a Patriarhiei Române a apărut recent volumul „Asistență social-filantropică și medicală organizată de Biserica Ortodoxă Română în trecut și astăzi”. Volumul a fost coordonat de Părintele Constantin Pătuleanu, consilier patriarhal coordonator al Sectorului teologic-educațional.

În prima parte a volumului sunt descrise începuturile biblice ale filantropiei creștine, partea a doua rememorând câteva aspecte ale operei sociale a Sfinților Părinți.

O parte substanțială a volumului este dedicată parteneriatului Stat – Biserică și problemei redescoperirii și revalorizării voluntariatului în Biserică și în societate.

Volumul „Asistența social-filantropică și medicală organizată de Biserica Ortodoxă Română în trecut și astăzi” poate fi cumpărat de la Librăria Cărților Bisericești (Intr. Miron Cristea nr. 6), Librăria „Ortodoxia” (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Krețulescu), Galeriile „Cuvântul Vieții”, prin comandă pe internet la adresa [email protected], precum și de la pangarele bisericilor și mânăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente