Cum face Pro Vita Iași ca Marșul pentru viață să dureze cât toată Luna pentru viață

Cu omul, pancarta și postarea pe Facebook: așa face Pro Vita Iași ca Marșul pentru viață să dureze cât toată Luna pentru viață. Departamentul de sprijin și educație pentru viață al Arhiepiscopiei Iașilor i-a invitat pe ieșeni să treacă pe la sediul său ori pe la Librăria Doxologia, să-și aleagă o pancartă pro-viață, să se fotografieze cu ea și să posteze imaginea pe Facebook.

„Hai să facem un marș pentru viață în toată luna martie!”, au scris pe Facebook reprezentanții Pro Vita Iași.

Aceasta nu înseamnă că la Iași nu va exista și un Marș pentru viață cu vorbitori și participanți, ca punct culminant al Lunii pentru viață. El va fi organizat ca și anul trecut, în format online, și transmis pe pagina de Facebook Pro Vita Iași în 28 martie, de la ora 18:00.

Alte activități din Luna pentru viață la Iași sunt:

  • 22 Martie – Lansare campanie de informare „Sănătoși ne pregătim pentru viață”, adresată elevilor;
  • 22 Martie – ateliere online de formare voluntari;
  • 25 Martie – Lansare proiect „Mame pentru mame – grup suport pentru mame de îngeri şi copii speciali”.

Vineri, Părintele Cosmin Brînză, coordonatorul Programului Praesidio al Pro Vita Iași, de sprijinire a femeilor în criză de sarcină, a discutat online cu psihologul Anca Pulpa în conferința „Cum ajutăm o femeie în criză de sarcină”.

În mod obișnuit, activitățile din Luna pentru viață și Marșul pentru viață se organizează în sute de localități din România și Republica Moldova, dar, în condiții de pandemie, edițiile din 2020 și 2021 ale evenimentului au fost mutate online.

La București, Marșul pentru viață va fi organizat în 27 martie în format fizic și online și se va transmite LIVE pe paginile de Facebook Marșul pentru viață România și Republica Moldova, Marșul pentru viață București, România pentru viață și Studenți pentru viață.

Punctul culminant al Lunii pentru viață este Marșul pentru viață, eveniment de conștientizare a societății cu privire la situația foarte dificilă a crizei de sarcină, care poate duce la drama avortului în lipsa sprijinului.

Marșuri și activități pro-viață și de sprijin al femeilor în criză de sarcină au loc în majoritatea țărilor în care avortul este legalizat, promovând o alternativă mai bună la soluția facilă și traumatizantă a avortului. Primul Marș pentru viață a avut loc la Washington, DC în 1973.

Foto credit: Facebook / Pro Vita Iași

Comentarii Facebook


Știri recente