Cultură și caritate în Episcopia Caransebeșului

În toată perioada premergătoare praznicului Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, Episcopia Caransebeșului, prin osteneala sectoarelor cultural și social-filantropic, organizează și participă la mai multe evenimente culturale și acțiuni social-caritative în întreg județul Caraș-Severin, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

Joi, 15 decembrie, corul Episcopiei Caransebeșului, format din slujitorii Catedralei episcopale din Caransebeș, a participat la Festivalul ‘Asta-i sara’ organizat de către Episcopia Caransebeșului, Consiliul Județean Caraș-Severin și Muzeul Regimentului de Graniță din municipiul de pe Timiș și Sebeș, aflat la a X-a ediție. În același timp, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a aflat în mijlocul copiilor de la Centrul de Plasament ‘Casa Noastră’ din Zăgujeni, însoțit de colaboratori de la Centrul eparhial. Cu acest prilej, chiriarhul locului a ascultat un recital de colinde și poezii oferit de copiii instituționalizați. Ierarhul a oferit daruri, atât celor mici, cât și ostenitorilor centrului de plasament din Zăgujeni. Cu această ocazie, Preasfinția Sa ne-a mărturisit: ‘În această seară am oferit fraților noștri mai mici de la Zăgujeni colinda străbună, precum și daruri din partea eparhiei noastre. Personal, ne simțim legați de acest centru social, întrucât venim adesea să-i vizităm pe acești copii și obișnuim ca o dată pe an să ne împărtășim împreună în cadrul Sfintei Liturghii arhierești pe care o săvârșim aici de fiecare dată cu multă bucurie’.

Totodată, Grupul de tineri ‘Katharsis’ al Episcopiei Caransebeșului a interpretat în fața celor prezenți și alături de ei mai multe colinde tradiționale, aducând în acest fel bucuria comuniunii și în acest centru de plasament. ‘Colaborarea noastră cu Episcopia Caransebeșului nu se limitează doar la acest moment. Preasfințitul Părinte Lucian vine de multe ori în mijlocul copiilor din centrul nostru, în compania cărora își petrece chiar mai multe ore, ascultându-le necazurile și încântându-le ziua cu prezența dânsului. Totodată, nu de mult am avut bucuria de a primi grupul de voluntari al Episcopiei Caransebeșului, care au prezentat celor mici o piesă de teatru. Acestea sunt motive de bucurie care nouă ne încântă sufletul văzând că micii beneficiari ai serviciilor noastre sunt băgați în seamă, simțindu-se importanți prin faptul că în prag de sărbătoare, Preasfinția Sa, deși are un program încărcat, vine și în mijlocul lor’, ne-a declarat Constantin Silardi, directorul Centrului de Plasament ‘Casa Noastră’ din Zăgujeni. Parteneriatul dintre Episcopia Caransebeșului și Centrul de Plasament ‘Casa Noastră’ din Zăgujeni se derulează de mai mulți ani prin activități comune și prin cercetare permanentă a Centrului eparhial față de copii.

Comentarii Facebook


Știri recente