Cultivatorii de roșii din Matca îl ajută pe Părintele Dan Damaschin să hrănească familii și să îmbrace copii

Cultivatorii de roșii din comuna Matca, județul Galați, fac periodic colectă de alimente proaspete și le duc Părintelui Dan Damaschin de la Iași, care ajută cu hrană 1.500 de familii vulnerabile. Ei au decis să sprijine și următoarea ediție a proiectului Grăuntele de Lumină, prin care părintele oferă haine și rechizite pentru 7.000 de copii din familii fără posibilități materiale.

„Oamenii harnici și jertfelnici din binecunoscuta comună gălățeană și-au făcut un obicei din a se plimba cu mașina plină de bunătățuri de la piața cu legume la depozitul nostru”, a scris pe Facebook părintele Dan Damaschin de la Maternitatea Cuza-Vodă din Iași.

„Câțiva băieți de ispravă bat pe la porțile și tarabele producătorilor și adună, periodic, tone de roșii, pepeni, ceapă, vinete, castraveți și, mai nou, ouă”, continuă părintele. Aceste alimente ajung la cele 1.500 de familii vulnerabile care primesc alimente de la părinte în cadrul proiectului Drumul Speranței.

Legumicultorii s-au oferit să îmbrace și 100 din cei 7.000 de copii de pe lista părintelui, pentru care acesta realizează campania anuală Grăuntele de lumină. Prin acest proiect, părintele asigură haine, pantofi, rechizite și produse de igienă copiilor fără posibilități materiale care se toamna încep școala.

Pachetul pentru fiecare copil este în valoare de 250 de lei, spune Părintele Dan Damaschin, astfel că sprijinul agricultorilor din Matca va fi substanțial. De aceea, părintele s-a oferit să îi ajute și el, promovându-le produsele proaspete, naturale și muncite, în rândul ieșenilor.

„La un calcul simplu, roșia de Matca costă la un preț de en-gros doar 2 lei. Dacă vi le aducem noi la poartă veți economisi timp, bani și efort”, scrie părintele pe Facebook. El speră ca familiile care pregătesc conserve pentru toamnă să cumpere roșii de Matca, pentru a-i ajuta pe agricultorii generoși. Astfel, vor avea și aceștia suficient profit, pentru a ajuta proiectele filantropice.

Părintele Dan Damaschin a avertizat repetat că pandemia a creat grave probleme sociale, mai ales pentru familiile care erau deja vulnerabile social: „Foamea copiilor sărmani este adevărata stare de urgență!”, a scris el pe Facebook.

Asociația Glasul Vieții, înființată de Părintele Dan Damaschin, derulează mai multe proiecte filantropice, printre care:

  • Construcția Casei Vieții – „Sfânta Elena”, complex de garsoniere pentru mamele victime ale violenței domestice și pentru copiii lor (Donează online aici)
  • Nașterea pruncilor – cale spre mântuire, ajutor pentru mame la ieșirea din Maternitate (Donează online aici)
  • Dăruim speranță – program de adopție la distanță prin susținerea pe termen lung, cu o sumă lunară recurentă, a nevoilor unui copil (Donează online aici)
  • Casele speranței – familia binecuvântarea lui Dumnezeu, pentru trei familii numeroase (Donează online aici)

Asociația Glasul Vieții
CIF:
  31539898

Conturi (IBAN):
RO 64 BTRL RON CRT 00 W875 9401 (RON)
RO 49 BTRL EUR CRT 00 W875 9401 (EUR)
RO 89 BTRL USD CRT 00 W875 9401 (USD)

Cod SWIFT: BTRLRO 22
Banca Transilvania, sucursala Iași

Foto credit: Facebook / Dan Damaschin

Comentarii Facebook


Știri recente