„Culori radiofonice în 1001 de voci”, proiect dedicat copiilor nevăzători sau cu deficiențe de vedere din România

Culori radiofonice în 1001 de voci – un proiect inedit, dedicat copiilor nevăzători sau cu deficiențe de vedere, din România, realizat de Radio TRINITAS al Patriarhiei Române

 În Sala Mare a Ateneului Român, în prezenţa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, va fi lansat, marţi, 05 aprilie 2016, începând cu ora 19:00, Proiectul social cultural Culori radiofonice în 1001 de voci.

În parteneriat cu Școala pentru Deficienți de Vedere și Liceul Tehnologic Special „Regina Elisabeta” din București,  în primăvara anului 2014, Radio TRINITAS a demarat programul pornind cu o selecție a elevilor din cele două instituții speciale menționate din dorința de implicare a acestora într-un proiect care să le ofere o nouă și reală perspectivă în domeniile radiofonic, educațional și cultural.

O echipă de profesioniști din domeniile teatru, muzică, jurnalism și psihologie se află la baza acestui casting în urma căruia 21 de elevi au intrat într-un program intensiv de pregătire.

Scopul atelierelor la care aceștia participă (ateliere de teatru, muzică, dicție și intonație, jocuri de stimulare și căpătare a încrederii) a fost acela de a-i ajuta pe copiii selectați, nevăzători sau deficienți de vedere, să devină interpreții a 124 de personaje de poveste din cinci basme românești: Prâslea cel voinic și merele de aur, Zâna Zorilor, Făt –Frumos din lacrimă, Harap – Alb și Greuceanu.

Cele cinci basme au primit câte o adaptare pentru teatru radiofonic, realizată de regizorul Radu Dinulescu și au devenit subiectele de lucru pentru întreaga echipă implicată în proiect.

Coloana sonoră ce a însoțit toate aceste basme a fost compusă și interpretată de Florin Iordan și Dani Pop, membri ai formației de muzică veche Trei Parale. S-a lucrat în montaj, la editarea basmelor, timp de 8 luni.

Grafica întregului proiect poartă semnătura artistei Corinei Petre care a realizat cu multă măiestrie și talent atât personajele reprezentative poposite pe coperta fiecărui CD în parte dar și materialele de promovare și de prezentare ale acestui proiect.

Rezultatul acestui demers cultural, educațional și social este reprezentat de cele 5 cd-uri realizate cu profesionalism în aproape doi ani de lucru intens.

Directorul Radio Trinitas, Ciprian Olinici, primind binecuvântarea și susținerea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, și-a arătat permanent totala deschidere și implicare spre a oferi mijloacele necesare derulării în cele mai bune condiții ale acestui demers inedit.

Inițiatorul și coordonatorul proiectului a fost Adriana Ene, jurnalistă cu o experiență de mai bine de 13 ani în presa audio – vizuală și realizatoare a unei emisiuni pentru copii, de mare succes, la Radio Trinitas, Bucuria Poveștilor.

Proiectul Culori radiofonice în 1001 de voci se bucură de o finanțare parțială oferită de Centrul Cultural al Municipiului București, ArCuB și de susținere logistică și organizatorică a Radioului TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente