Cu smerenie despre Biserica Ortodoxă Română (OPINIE)

Un comentariu semnat de Ioan Vieru în Cotidianul scoate în evidență faptul că „Biserica Ortodoxă ridică și păstrează vocea României în cadrele limpezimii istorice și culturale, cum nici o altă formă instituțională nu o poate face”. 

Autorul consideră că „în fiecare clipă candela Sfintei Biserici luminează în marele hău, fiind farul spre care este imposibil să nu te îndrepți. Criza identitară se perpetuează constant iar Biserica nu doar că o înfruntă, o numește, destructurându-i, ca o stâncă, forțele oarbe”.

Textul integral (preluare Cotidianul):


Cu smerenie despre Biserica Ortodoxă Română

Această navă celestă pentru neamul românesc, Sfânta Biserică Ortodoxă Română, se află continuu la mari intersecții, unde adversarii își transferă propriile incapacități în ponegrirea credinței milenare.

Traversând deșertul comunist într-o formă instituțională care depune mărturie vie asupra vocației sacrului, Biserica națională se reface prin oameni cu adevărat patrioți și capabili a participa la efortul de regăsire. Acești oameni-ferestre sunt deplina noastră așezare în sens. Acești oameni sunt lumina pământului românesc, desăvârșiți în vocații, în fapte, în adevăr.

Biserica ortodoxă ridică și păstrează vocea României în cadrele limpezimii istorice și culturale, cum nici o altă formă instituțională nu o poate face. În fiecare clipă candela Sfintei Biserici luminează în marele hău, fiind farul spre care este imposibil să nu te îndrepți.

Criza identitară se perpetuează constant iar Biserica nu doar că o înfruntă, o numește, destructurându-i, ca o stâncă, forțele oarbe.

Protecția României nu poate fi de natură politică, morală, economică decât prin realizarea credinței, prin înfăptuirea imperativelor Bisericii. Toate aceste programe, oricât ar fi de performante, dacă nu au fundamentul credinței creștine vor deveni împotriva omului. Atacurile împotriva Bisericii, diverse și diavolești, le resimțim, acutizarea lor fiind mai dure decât în perioada roșie.

Biserica națională este partea gândului nostru, al românilor, față de liniștea întregii lumi, ca un contur după care toate se îndreaptă și își regăsesc marele sens.

Toate câte stau în lumina adevărului pe sfântul pământ românesc au o strânsă legătură cu puterea credinței generațiilor, mărturia și argumentul nostru, esențiale.

Astăzi, la fel ca în cele mai dificile momente, Biserica rămâne sprijinul absolut. Îl regăsesc cu absolută relevanță pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel desăvârșit teolog, îndrumător al sfintei Biserici, cu smerenia și vocația pilduitoare în exercițiul public.

Cei care au rămas alături de Biserică în vremuri teribil de amestecate și inconstante, cei care astăzi arată prin faptele lor forța Dumnezeirii, merită un omagiu, care prin el însuși, reprezintă partea salvării tuturor valorilor.


Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente