Cu ajutorul tău, Pro Vita Iași poate suplimenta numărul de burse pentru studii. Cunoaște-i pe cei 7 tineri propuși

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor desfășoară în perioada 16 august – 13 septembrie 2020 o nouă campanie de strângere de fonduri pentru susținerea la studii a unui număr de 7 copii cu rezultate foarte bune la învățătură, din familii numeroase înscrise în Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii – Sf. Stelian.

În iunie, Pro Vita Iași a propus adăugarea a 10 beneficiari pe lista burselor Arhiepiscopiei, dar în urma campaniei au fost colectate fonduri pentru 13 tineri. În aceste condiții, echipa dorește să ajungă la un total de 20 de tineri care vor primi burse în valoare de 200 de lei pe lună.

„Aceste lucru ne-a determinat să creștem numărul beneficiarilor proiectului. Mai avem nevoie să strângem fonduri pentru 7 copii, adică 14.000 de lei. Lansăm a doua campanie de strângere de fonduri cu ocazia sărbătorii Sfinților Martiri Brâncoveni. Am ales în mod deosebit acestă zi pentru că știm că Sfântul Constantin și Doamna Maria au avut 11 copii, o familie numeroasă, și au avut o atenție deosebită spre educație și cultură”, a declarat pentru Basilica,ro Sorina Topliceanu, referent al Departamentului Pro Vita.

„Ne motivează faptul că sunt copii cărora le place să învețe, le place școala și doresc să studieze. Această bursă este pentru ei un sprijin pentru a depăși dificultățile materiale și financiare. Invităm pe toți cei care doresc să ajute, să se alăture demersului nostru”.

Pentru anul școlar 2020 – 2021 vor fi  susținuți la studii, în total, un număr de 50 de copii din familii numeroase, cu burse în valoare de 200 de lei pe lună.

Pentru 30 de copii bursele sunt oferite de Arhiepiscopia Iașilor, iar pentru 20 de copii bursele vor fi asigurate prin donațiile primite.

Cunoaște-i pe cei 7 tineri din următorul clip:

Cum poți ajuta?

  • Bursa de studiu – fiecare elev sau student primește din partea noastră o bursă de studiu în valoare de 200 de lei/lună pe parcursul anului școlar. Poți contribui la completarea unei burse sau o poți oferi integral.
  • Promovează – transmite mai departe inițiativa noastră. Poate cineva dintre prietenii tăi ar fi dispus să susțină un elev sau un student.
  • Donează:

RO08CECEIS1030RON1014342 – LEI

RO68CECEIS10C1EUR1103231 – EURO, COD SWIFT: CECERO, CEC BANK

Mitropolia Moldovei și Bucovinei, CIF 5334656.

  • Persoana de contact: Sorina Topliceanu – 0753.472.067

email: [email protected]

Foto credit: Pro Vita Iași

Comentarii Facebook


Știri recente