Crosul sportiv Campionii bucuriei

Având în vedere că la data de 1 iunie se sărbătorește Ziua Internațională a Copilului, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, în cadrul manifestărilor care se desfășoară la nivel național, a organizat ieri, începând cu orele 12.00, Crosul sportiv pentru copii: Campionii Bucuriei.

Această competiție sportivă aflată la prima ediție s-a desfășurat pe bulevardul central din Curtea de Argeș, între Stadionul Municipal și Catedrala Arhiepiscopală, pe o distanță de 1,5 km. Au participat copii din clasele V-VIII care au fost grupați la start după vârstă.

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit gratuit 400 de tricouri imprimate cu sigla arhiepiscopală, iar câștigătorilor premii importante în bani.

Evenimentul a fost deosebit prin prezența la Curtea de Argeș a sportivilor de performanță: Andreea Răducan, medaliată cu aur pe echipe și argint la sărituri, la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000, multiplă medalită cu aur și argint la campionatele mondiale de gimnastică artistică, Alina Alexandra Dumitru, o judoka română, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008, la categoria 48 kg, multiplă campioană europeană și medaliată cu bronz la campionatele mondiale și Ionuț Iftimoaie, luptător K1, campion Local Kombat al României și campion al Italiei de Kickboxing. Câștigătorii au primit premiile de la cei trei mari sportivi de performanță ai României.

Evenimentul s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, prin implicarea Biroului Eparhial Economic și Construcții reprezentat de părintele consilier Caliopie Cristian Ichim.

Au fost premiați profesorii elevilor câștigători și directorii Școlilor din municipiul Curtea de Argeș care s-au implicat în realizarea acestei competiții sportive.

În viitor crosul sportiv pentru copii: Campionii Bucuriei se va adresa tuturor tinerilor din Eparhia Argeșului și Muscelui, urmând a se organiza competiții sportive locale la nivelul celor șase protoierii, iar câștigătorii să participe la faza finală care se va desfășura la nivel eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente