„Crez și Crăciun” la Arad

În Aula ‘Dr. Ilarion V. Felea’ a Facultății de Teologie, din Arad a avut loc joi, 9 decembrie, o conferință susținută de Înaltpreasfințitul Timotei, Arhiepiscop al Aradului, organizată de filiala arădeană a ASCOR, informează ‘Ziarul Lumina’.

În expunerea conferinței au fost pomenite cele mai importante momente aniversare din anul în curs, atât în plan național bisericesc, cât și local, precum și motivele care au stat la baza alegerii temei enunțate. A urmat apoi un excurs biblic, patristic și liturgic, luând aminte la cuvintele psalmistului ‘Vremea este să lucreze Domnul’ (Psalm 118, 126), arătându-se că la lucrarea lui Dumnezeu omul este dator să răspundă pe măsură. Credința dreaptă și limpede trebuie să dăruiască o purtare pe măsură a omului pentru ca mărturisirea de credință și sărbătorile să fie purtătoare de lumină, bucurie și pace în viață. Chiriarhul Aradului a prezentat auditorului aspecte privind felul în care trebuie înțelese astăzi moștenirile din vremuri străvechi, tocmai ca urmare a credinței drepte statornicite de primele două sinoade ecumenice. Prin răspunsurile oferite la întrebări adresate de cei prezenți, Înalt Preasfințitul Timotei a adus lămuriri privind frământările de zi cu zi ale studenților, și nu numai, seara încheindu-se cu rugăciunea de laudă către Maica Domnului pentru însoțirea și pe mai departe pe calea rămasă a Postului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…