Credința în Învierea lui Hristos este temelia de neclătinat a creștinătății – Patriarhul Moscovei

Patriarhul Kirill al Moscovei a adresat un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști 2019 în care le reamintește credincioșilor Bisericii Ortodoxe Ruse că temelia de neclătinat a creștinătății este credința în Învierea lui Iisus Hristos.

„Asemenea femeilor purtătoare de miruri din Evanghelii și celorlalți ucenici ai Mântuitorului, care au devenit primii martori ai învierii, suntem chemați să propovăduim această mare bucurie tuturor oamenilor – celor care ne sunt aproape și dragi, celor care sunt în jurul nostru, celor pe care îi cunoaștem”, a transmis Patriarhul Mosovei îndemnând la salutarea persoanelor apropiate cu salutul pascal: Hristos a înviat.

„Prin jertfa Sa mântuitoare, Hristos a unit cerul și pământul, cele veșnice cu cele trecătoare, Creatorul și zidirea, Dumnezeu și omul”.

Prin Învierea Sa, Iisus Hristos „a biruit prăpastia care separa primii oameni de Ziditorul lor încă din zorii istoriei omenirii”, a subliniat Patriarhul Kirill.

În mesajul său pascal, Patriarhul Moscovei a atras atenția că toți creștinii care compun Sfânta Biserică „trebuie să continue misiunea Sa slăvită în lume”, urmând exemplului apostolilor, mironosițelor, martirilor, ierarhilor cu viață sfântă, monahilor cuvioși și drepților.

În încheierea mesajului transmis cu ocazia Învierii Domnului, Patriarhul Moscovei amintește de îndemnul Sfântului Apostol Ioan „să ne iubim unul pe altul, pentru că dragostea este de la Dumnezeu” (1 Ioan 4:7).

„Fie ca aceste cuvinte minunate să ne fie mereu călăuză în toate căile vieții noastre și să ne inspire să săvârșim fapte bune în slujba celor de aproape și celor de departe”.

Foto credit: Patriarhia Moscovei / Igor Palkin

Comentarii Facebook


Știri recente