Credința atrage lucrarea harului lui Dumnezeu în viața noastră: Arhiepiscopul Ciprian

Importanţa credinţei în vederea dobândirii mântuirii a fost subiectul central al predicii duminicale a Arhiepiscopului Ciprian, care a spus credincioşilor parohiei buzoiane Mărăcineni II că harul lui Dumnezeu este adus în viaţa noastră prin intermediul acestei virtuţi.

„Credința este darul lui Dumnezeu, pe care noi trebuie să-l descoperim și, apoi, să-l cultivăm”, a precizat ierarhul făcând referire la fragmentul evanghelic care a prezentat minunea vindecării orbului din Ierihon de către Mântuitorul Iisus Hristos (cf. Luca 18, 35-43).

Credinţă lucrătoare

„Acel orb din naștere avea o credință care s-a dovedit a fi lucrătoare. Credința lui că doar Iisus din Nazaret, prorocul care face minuni, poate să-i redea vederea, l-a determinat să strige din tot sufletul și să ceară milă de la Mântuitorul Hristos.

Și Domnul Iisus, Care vede în adâncul sufletului, a constatat această credință, i-a apreciat-o și a dat mărturie despre ea în auzul celorlalți, ca să înțeleagă și oamenii care-L însoțeau cât de mare este puterea credinței”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

La final Sfintei Liturghii, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a fost oficiată și o slujbă de pomenire pentru ctitorii și binefăcătorii sfântului lăcaș, trecuți la cele veșnice.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

Parohia Mărăcineni

Lăcașul de cult al Parohiei Mărăcineni II a fost construit în perioada 2000-2003.

Pictura interioară a bisericii, în tehnica frescă, a fost executată de pictorii Camelia și Condrea Toma din Râșnov – Brașov, între anii 2007-2008.

Toate aceste lucrări s-au realizat prin osteneala preotului paroh Dănuț Baba, cu sprijinul enoriașilor și al unor binefăcători.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente