Credincioşii parohiei severinene Podeni au un nou preot

Începând de sâmbătă, 15 noiembrie, credincioşii parohiei mehedințene Podeni au un nou păstor sufletesc. Diaconul Gheorghe Ducu a fost hirotonit preot şi instalat ca paroh în această zi de către Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei. Ierarhul mehedințean a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în biserica parohiei, ocrotită de Sf. M. Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

Preasfinția Sa a fost înconjurat de un sobor de preoți şi diaconi din care a făcut parte protoiereul locului, Pr. Ionuț Semenescu şi Diac. Cristian Angel Stăiculescu, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Craiova.

În timpul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop a săvârșit rânduiala hirotoniei întru preot a diaconului Gheorghe Ducu. Acesta a rostit jurământul clerical înaintea credincioșilor încredințați spre păstorire, semnând apoi documentul împreună cu soția sa.

„După ce va petrece 40 de zile la mănăstire, unde va deprinde rânduielile și gesturile liturgice, noul preot își va începe misiunea pastorală în frumoasă parohie montană, vacantată în urma pensionării părintelui Constantin Cheiță. La ceasul despărțirii de enoriașii cărora le-a fost părinte spiritual pentru aproape 3 decenii, preotul Cheiță a rostit ultimul său cuvânt de pe soleea sfântului lăcaș de închinare, dorindu-i proaspătului hirotonit multă putere de muncă în ogorul Domnului. Părintele pensionat recent l-a asigurat pe noul paroh că va găsi în credincioșii din Podeni vrednici colaboratori în propovăduirea cuvântului lui Dumnezeu”, a precizat Cătălin Cernătescu, Redactor Ştiri al Episcopiei Severinului şi Strehaiei.

În încheierea vizitei pastorale, Preasfințitul Părinte Nicodim i-a îndemnat pe cei de față să ia parte la sfintele slujbe pe care le va oficia părintele Ducu și să îi fie alături în toate demersurile.

Comentarii Facebook


Știri recente