Credincioșii din Baia Mare s-au rugat împreună cu ierarhul lor

Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a oficiat duminică, 22 ianuarie 2017, Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală Sfânta Treime din Baia Mare.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Doxologia al Catedralei. La slujbă au participat foarte mulți credincioși, între care și oficialități locale, informează site-ul oficial al eparhiei.

În cuvântul rostit, ierarhul a vorbit despre cum înfăptuiește Dumnezeu dreptatea Sa, dând exemplu pilda pocăinței vameșului Zaheu.

N-a trebuit să vină o lege sau justiţia pământească să-l tragă la rost pe Zaheu spre a-l îndrepta. A venit Iisus Hristos cu legea și justiţia divină, singura justiţie adevărată și care se aplică tuturor după dreptate. Venind în contact cu Mântuitorul, Zaheu și-a recunoscut vina, și-a mărturisit păcatele și a hotărât să îndrepte răutățile făcute și să restituie bunurile luate în mod nedrept. Mai mult, din ceea ce în mod corect i se cuvenea a spus că jumătate va da săracilor, ceea ce înseamnă nu doar că și-a corectat viața, ci a devenit alt om, un om milostiv. Iată cum Hristos, fără să-l judece, prin onoarea de a intra în casa lui i-a determinat voința de a-și schimba viața. Așa lucrează Dumnezeu prin legea, dreptatea, iubirea și milostivirea Lui, a concluzionat Preasfințitul Părinte Episcop.

La final, credincioșii prezenți au primit binecuvântarea ierarhului.

Comentarii Facebook


Știri recente