Credincioși și preoți moineșteni, pe Calea Luminii

Peste 500 de credincioși din orașul Moinești au participat duminică, 5 mai 2013, la procesiunea „Calea Luminii”, dedicată sărbătorii Sfintelor Paști, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Traseul pelerinajului, care a avut loc cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a fost: Catedrala „Sfântul Nicolae” – Biserica „Sfântul Gheorghe”.

„În Biserica «Sfântul Nicolae» s-a oficiat Vecernia din prima zi de Paști, apoi s-a pornit în pelerinaj. Prezența tuturor preoților moineșteni și a sutelor de credincioși arată că acest pelerinaj este dorit în orașul nostru”, a relatat pr. Costel Mareș, protopop al Protopopiatului Moinești.

La procesiunea „Calea Luminii” au participat și autoritățile locale, care s-au implicat, alături de Poliția Română și Jandarmeria Română, în buna organizare a manifestării.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel despre Sf. Ap. Petru şi Pavel: Diferiți ca temperament și cultură, dar cu foarte multe daruri și virtuți în comun

Patriarhul Daniel a vorbit miercuri în Paraclisul „Sfântul Grigorie Luminătorul” din Reședința Patriarhală despre trăsăturile, viaţa şi activitatea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, cinstiţi în 29 iunie. ”Considerați primul şi ultimul dintre apostoli Patriarhul României…