Creativitate și dar la Biserica Sfânta Ecaterina din București

Purtându-le de grijă și înțelegând rostul apropierii copiilor de Hristos, preoții Bisericii „Sfânta Ecaterina” din Capitală au inițiat două ateliere adresate micilor creștini: „Terapie prin artă” și „Micul brutar creștin”, informează „Ziarul Lumina”.

Cea dintâi acțiune a avut loc la casa parohială în ziua de 21 august 2014, sub coordonarea prof. Ramona Guran. Copiii s-au bucurat să-și exprime emoțiile și trăirile lor prin culoare, înțelegând că orice stare sufletească se regăsește și în expresia artistică, prin care se pot cunoaște mai bine. Al doilea atelier, găzduit tot de casa parohială, s-a desfășurat sâmbătă, 23 august 2014. Dornici să învețe frământarea aluatului și pregătirea pâinii, „micii brutari” au descoperit frumusețea și bucuria lucrului împreună. Ajutându-se reciproc, urmând sfaturile celor pricepuți, ei au avut inițiativa de a dărui din pâinea plămădită de mâinile lor firave, dar pline de dragoste, unor familii nevoiașe. S-a văzut și de data aceasta cum creativitatea se împletește cu bucuria darului făcut din toată inima.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…