Craiova: Femeile ortodoxe au donat 2 imprimante 3D colegiului care produce viziere de protecție

Societatea Ortodoxă Naţională a Femeilor Române (SONFR) – filiala Craiova a oferit săptămâna trecută o donaţie de două imprimante 3D către Clubul de robotică al Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti”.

Iniţiativa SONFR Craiova vine în sprijinul tinerilor elevi de liceu care s-au oferit în această perioadă voluntari pentru a sprijini îmbunătăţirea liniei de echipament de protecţie a Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Craiova.

Până în prezent, tinerii au reuşit să realizeze mai multe viziere de protecţie, la cele mai bune standarde calitative, care sunt deja folosite de echipa sanitară de combatere a pandemiei de COVID-19, informează Mitropolia Olteniei.

„Am aflat de iniţiativa acestor tineri şi am decis să le venim în ajutor. Membrele noastre cele mai tinere sunt deja prezente în activităţile de voluntariat desfăşurate în contextul combaterii acestei epidemii”, a spus Adriana Bursuc, preşedinte SONFR Craiova.

„Cele două imprimante vor fi folosite în scopul realizării vizierelor, uşurând şi totodată înmulţind posibilitatea de realizare a acestora. Darul nostru vine din toată inima, cu nădejdea că această încercare grea va trece repede şi că ne vom putea întoarce cu toţii sănătoşi la viaţa noastră obişnuită”, a declarat Adriana Bursuc.

În această perioadă, alături de membrele SONFR Craiova s-au alăturat şi voluntarii ASCOR Craiova cu numeroase proiecte de caritate, venind în ajutorul vârstnicilor singuri şi al persoanelor aflate în dificultate.

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook


Știri recente