Craiova | Conferința „Familia și provocările ei actuale”

Arhiepiscopia Craiovei organizează, prin Sectorul Cultural, în colaborare cu Facultatea de Teologie din Craiova și Asociația Părinți pentru copii – Oltenia (APOR), Conferința cu tema Familia și provocările ei actuale, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Situaţia familiei tradiţionale în societatea românească a fost dezbătută intens în ultima perioadă, dată fiind iniţiativa promovării ei prin demersul Coaliţiei pentru Familie, în vederea modificării prin referendum a articolului 48 din Constituţia României.

Din dorinţa de a arăta legal şi întemeiat că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor” (Art. 48, alin. 1), am invitat la dezbatere mai mulți profesori universitari, jurişti, cercetători, filosofi şi teologi din întreaga ţară, a spus pr. Adrian Ivan, Prodecanul Facultății de Teologie din Craiova.

 Astfel, dorim să lămurim cele mai importante aspecte legate de rolul și locul actual al familiei creștine în societatea contemporană, a transmis pr. Adrian Ivan.

Activitatea va avea loc în data de 5 aprilie, la Centrul de restaurare, conservare și vizualizare „Bengescu”, din strada Brestei, nr. 24, municipiul Craiova.

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente