Covid-19: Protopopiatul Huedin a investit 74.500 lei de la decretarea stării de urgenţă

Protopopiatul Huedin este implicat activ în lupta anti-Covid-19 încă de la decretarea stării de urgenţă.

Prin structurile sale (parohii și mănăstiri), a Serviciului de Asistență Comunitară din cadrul Protopopiatului, prin intermediul Cantinei Sociale „Protopop Dorel Pușcaș” din incinta instituției, dar şi prin implicarea a 180 de voluntari, Protopopiatul Huedin s-a alăturat efortului comun împreună cu autoritățile locale.

Principalele activităţi:

  • A donat 50 combinezoane resterilizabile în valoare de 6.250 lei Spitalului Orășenesc Huedin.
  • Serviciul de Asistență Comunitară al instituției a distribuit săptămânal alimente, produse de igienă și produse dezinfectante celor 40 de beneficiari care se confruntă cu nevoi sociale și s-a menținut legătura telefonică cu aceștia.
  • Angajații serviciului au distribuit pachete la domiciliul beneficiarilor.
  • Cantina Socială Protopop Dorel Puşcaş din Huedin, care funcţionează în cadrul Fundaţiei Protopop Aurel Munteanu, distribuie zilnic 100 de porţii de hrană caldă sau rece beneficiarilor săi.

Astfel, de la jumătatea lunii martie și până la sfârșitul lunii aprilie, prin implicarea factorilor amintiţi, Protopopiatul Huedin a distribuit alimente, hrană caldă, produse de igienă și protecție pentru 600 de beneficiari, costurile totale ridicându-se la suma de 74.500 de lei.

Acţiunile de ajutorare continuă și în perioada următoare.

Foto credit: Radio Renaşterea

Comentarii Facebook


Știri recente