COVID 19 | Arhiepiscopia Timișoarei a asigurat hrana pentru familiile din județ aflate în izolare

Arhiepiscopia Timişoarei a asigurat hrană caldă şi produse alimentare pentru familiile aflate în izolare în diferite localităţi din Timiş în contextul epidemiei de Coronavirus, a anunţat eparhia printr-un comunicat de presă.

„Cu toate că au fost întrerupte cursurile, având în vedere situaţia existentă, personalul administrativ de la cantina Liceului Teologic Sfântul Antim Ivireanul din Timişoara a preparat hrană caldă în aceste zile pentru persoanele afectate de această boală”, se menţionează în comunicat.

Arhiepiscopia, prin intermediul Mitropolitului Ioan, s-a implicat şi „în procurarea produselor pentru dezinfectarea şcolilor şi a mijloacelor de transport în comun din oraş”.

În documentul transmis redacţiei, Arhiepiscopia îşi arată disponibilitatea „să acorde sprijin pe mai departe pentru solicitările venite din partea autorităţilor locale astfel încât limitarea răspândirii acestui virus să fie o prioritate atât pentru instituţii cât şi pentru familii”.

Comunicatul se încheie cu recomandarea Mitropolitului Banatului adresată clericilor din eparhie „să îi cerceteze pe credincioşii din parohiile lor care au nevoie de acest sprijin şi să îndemne pe cât se poate, ca fiecare dintre cei afectaţi sau aflaţi în carantină să fie responsabili de măsurile impuse de autorităţile de sănătate publică, pentru a se preveni pe cât este posibil răspândirea acestui virus”.

Conform informării emise de Departamentul pentru situaţii de Urgenţă privind epidemia de coronavirus, în data de 11 martie, bilanţul era următorul:

– persoane dignosticate- 31.
– persoane vindecate- 6.
– persoane în carantină -487.
– persoane monitorizate la domiciliu -11.684.

Sursa foto: Fare Share

Comentarii Facebook


Știri recente