Corul Symbol participă la un concurs internațional

Corul de copii și tineret Symbol va reprezenta România la concursul internațional coral de muzică sacră de la Preveza, Grecia. Competiția ajunsă la cea de-a 21-a ediție este una de prestigiu și reunește coruri din mai multe țări cu tradiție în muzica corală. Concursul va avea loc în perioada 1 – 7 iulie.

„De data aceasta mergem la un festival concurs. Formaţia noastră este reprezentanta unei Biserici care promovează cântul coral în mod susţinut” a declarat pentru TRINITAS TV Arhid. Jean Lupu, dirijor, Corul Symbol.

Corul Symbol a fost selectat la două categorii: cor de copii și cor de tineret.

„În momentul în care te implici şi faci de atâta timp repetiţii mizezi să nu pleci cu mâna goală de la un concurs. Un concurs de această talie stimulează întreaga formaţie”, a precizat Luminița Guțan – dirijor, Corul Symbol.

Corul de copii și tineret Symbol al Patriarhiei Române a participat de-a lungul timpului la numeroase competiții internaționale unde, nu de puține ori, a obținut marele premiu. Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la înființare, prilej cu care, pentru această toamnă, Corul Symbol pregătește un concert aniversar la Ateneul Român.

Comentarii Facebook


Știri recente