Corul „Sf. Ioan Damaschin” organizează cursuri de muzică psaltică, donațiile colectate vor merge către copiii bolnavi

Corul „Sfântul Ioan Damaschin” din Arad organizează cursuri de muzică psaltică, prin care participanții vor avea ocazia să studieze notația muzicii bizantine și să interpreteze cântări bisericești. Cursurile nu au un cost specific, după fiecare sesiune va fi organizată o colectă prin care participanții vor putea dona în funcție de posibilități. Suma colectată va fi redistribuită pentru ajutarea mai multor cazuri de copii bolnavi.

Participanții vor fi împărțiți în două grupe de studiu:

  • Grupa de copii (7-14 ani)
  • Grupa de tineri și adulți (peste 14 ani)

Înscrierea la cursul de muzică psaltică se face prin email la adresa [email protected] și la numărul de telefon 0757.754.568.

La finalul cursului, va fi format un grup psaltic de fete și unul de copii. Totodată, în funcție de performanță, băieții vor putea intra în componența Corului psaltic „Sfântul Ioan Damaschin” din Arad.

În luna septembrie a anului trecut, Corul psaltic „Sfântul Ioan Damaschin” din Arad a obținut locul al treilea în cadrul Concursului Internațional de Muzică sacră din Bialystok – Polonia, la categoria „Coruri Parohiale”.

Corul este format din preoți, diaconi, studenți teologi, elevi seminariști și tineri din diferite domenii de activitate.

Pentru mai multe detalii, accesați pagina oficială de Facebook „Grupul Sfântul Ioan Damaschin”.

Foto credit: Grupul psaltic „Sfântul Ioan Damaschin” / Facebook

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente