Corul Seminarului din Buzău câștigă pentru a doua oară Concursul Național de Muzică Psaltică

Corul Bizantin al Seminarului Teologic din Buzău, dirijat de Arhid. Prof. Constantin-Iustin Stoica, a fost desemnat câștigător al celei de-a treia ediții a Concursului Național de Muzică Psaltică.

Prima ediție a concursului a fost câștigată de Seminarul de la Buzău iar cea de-a doua de Seminarul din București.

Ediția din acest an s-a desfășurat la Iași, în perioada 30 – 31 mai 2019 după ce primele două din 2017 și 2018 au avut loc la București.

Concursul a avut loc la Complexul Mitropolitan din Iași. Proba de concurs a constat în interpretarea unei piese prestabilite și a trei piese la alegere.

În competiția organizată de Patriarhia Română în parteneriat cu Ministerul Educației au participat patru grupuri psaltice, trei dintre ele fiind din Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

Ca urmare a deciziei juriului, câștigător a fost declarat Corul Bizantin al Seminarului Teologic din Buzău – Mitropolia Munteniei și Dobrogei, informează Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

De asemenea, premiul special pentru cel mai bun dirijor a fost obținut de părintele Constantin-Dan Magdalena, de la Seminarul Teologic Suceava.

Concursul de Muzică Psaltică este un concept nou în învățământul teologic, elaborat de Arhid. Prof. Răzvan-Constantin Ștefan, de la Seminarul Teologic din București.

Prin contribuția Arhid. Răzvan-Constantin Ștefan, din 2020 concursul va fi considerat Olimpiadă și va beneficia astfel de finanțare din partea Guvernului României.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente