Corul Madrigal a fost invitatul special al festivalului internaţional Vox Mundi din Timişoara

Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” a participat anul acesta, în calitate de invitat special, la festivalul coral internațional „Vox Mundi”, organizat de Arhiepiscopia Timişoarei în perioada 24-27 mai.

Corul Madrigal a fost înființat în anul 1963 de dirijorul Marin Constantin, membrii ansamblului fiind selectați exclusiv din rândurile studenților Conservatorului București.

La numai 5 ani de la nașterea sa, Madrigalul a primit Medalia UNICEF, iar 3 ani mai târziu, prestigiosul premiu al Criticii Muzicale Germane.

Pe scena festivalului Vox Mundi, alături de Madrigal au urcat mai multe formaţii corale precum: Corul de fete al CNA „Ion Vidu”, „Ocarina Children Choir” din Finlanda, „Skowronki Choir” din Polonia, corul „Sound” din Bucureşti etc.

Încheierea festivalului coral internațional a  avut loc sâmbătă seara, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, în cadrul Galei Vox Mundi. Gala a cuprins și decernarea premiilor Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România la concursul de creație corală.

Evenimentul s-a încheiat cu un spectacol-concert al tuturor corurilor invitate.

„Vox Mundi”

Festivalul coral internațional de muzică modernă și contemporană pentru copii și tineret Vox Mundi a fost organizat de Arhiepiscopia Timișoarei și Asociația Culturală Kratima, cu sprijinul Primăriei Timişoarei.

Ajuns la a treia ediţie, festivalul are drept scop revigorarea muzicii corale de calitate, precum și readucerea ei la statutul de „brand cultural” al Banatului.

Foto credit: Arhiepiscopia Timișoarei

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente