Corul Kinonia, în spectacol la Timișoara

Sala Capitol a Filarmonicii din Timișoara va găzdui vineri, 11 octombrie, cu începere de la ora 19:00, un spectacol de gală, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfrățirea orașelor Timișoara și Rueil-Malmaison din Franța. Evenimentul se bucură de participarea extraordinară a pianistului francez Pascal Amoyel, a orchestrei Filarmonicii Banatul și a corului de muzică bizantină Kinonia al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Spectacolul intitulat „Libertatea are chipul lui Dumnezeu”, în regia lui Gavriil Pinte, este realizat după Jurnalul Fericirii, de Nicolae Steinhardt. Evenimentul este organizat cu sprijinul Mitropoliei Banatului, Primăria Timișoara, Filarmonica Banatul, Asociația pentru un Pământ Fericit și Asociația Culturală Kratima.

Își vor da concursul pe scena timișană actori de renume, precum: Maria Ploae, Damian Oancea, Franz Kattesch, Cristina Prelipcian, Gelu Dobrea.

„Născut din necesitatea de a rememora momente cruciale ale istoriei române recente, adesea trecute sub semnul uitării, al nepăsarii, dar și din dorința de a suscita o reflecție a tinerilor de astăzi asupra sensului real al vieții și a realei fericiri, spectacolul „Libertatea are chipul lui Dumnezeu” își propune să aducă o nouă lumină asupra unei realități aparent paradoxale: cea a transformării temnițelor roșii în tărâm eliberator, aducător de bucurie și de liniște”, după cum a precizat Cătălin Cernătescu, Redactor Știri Episcopia Severinului și Strehaiei.

Comentarii Facebook


Știri recente