Corul Cantus Domini premiat în Grecia

Corul bărbătesc Cantus Domini, dirijat de Arhid. Răzvan-Constantin Ștefan, a primit sâmbătă, 11 mai 2019, diploma de excelenţă din partea Centrului Cultural UNESCO-Grecia, precum și o distincție din partea primăriei orașului Epidaur.

Distincţiile au fost acordate în urma participării coralei la Festivalul internațional de Muzică Sacră și Bizantină din Epidaur, în perioada 9-12 mai 2019.

Festivalul a fost organizat de primăria orașului, în parteneriat cu Mitropolia de Argolidos și Navplio și Centrul Cultural UNESCO, iar anul acesta a reunit un număr de 11 coruri.

De-a lungul celor 3 zile de festival,  corul a susținut două concerte, iar duminică a oferit răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie oficiată de Mitropolitul Nectarie de Argolida și Navplio.

Slujba a avut loc la biserica Sfântul Luca al Crimeei, ctitorie a Înaltpreasfinţiei Sale.

„În urmă întâlnirii cu Mitropolitul Argolida și Navplio, Înaltpreasfinţia Sa a transmis urări frățești Preafericitului Părintelui Patriarh Daniel și gânduri de rugăciune pentru poporul român, amintind că a slujit pentru prima dată în România, în anul 1990, la biserica Sfinții Trei Ierarhi din Iași, cu binecuvântarea Preafericirii Sale, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica Marius Oblu, preşedintele corului.

Participarea Corului la festivalul din Grecia a fost susținută de Institutul Cultural Român.

Corul Cantus Domini

Corul Cantus Domini şi-a câştigat un renume pe plan mondial prin obţinerea a numeroase premii la concursurile de profil, printre care şi medalii de aur.

Pentru rezultatele obţinute, Patriarhul Daniel i-a premiat anul trecut pe membrii corului, apreciindu-le activitatea ca fiind „o mărturisire a credinței în formă artistică, o susținere a rugăciunii și, în același timp, leagă spațiul sacru cu timpul sacru, dar și generațiile între ele, într-o comuniune mărturisitoare”.

Corul bărbătesc Cantus Domini a fost înființat în anul 2013 la inițiativa Arhid. Răzvan Constantin Ștefan și a mai multor studenți teologi, iubitori ai muzicii corale.

De-a lungul existenţei sale, corul a participat la mai multe competiţii internaţionale în Rusia, Grecia, Egipt, Statele Unite ale Americii, precum şi în România.

Foto credit: Corul Cantus Domini/Facebook

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente