Corala Cantus Domini a fost premiată pentru „mărturisirea credinței în formă artistică”

Corala Cantus Domini a primit miercuri din partea Patriarhului Daniel Diploma Omagială a Anului Centenar 2018 – An omagial al unității de credință și de neam și An comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 în Patriarhia Română.

„Apreciem activitatea muzicală a teologilor pentru că este o mărturisire a credinței în formă artistică, o susținere a rugăciunii și, în același timp leagă spațiul sacru cu timpul sacru, dar și generațiile între ele, într-o comuniune mărturisitoare”, a spus Preafericirea Sa.

Părintele Patriarh a explicat că, prin activitatea lui, corul promovează valori naționale la nivel internațional.

„Corul Cantus Domini face și o evidențiere a valorilor naționale artistice și a calităților sufletului poporului român credincios și creator și contribuie la apropierea între Biserici surori și între diferite națiuni”, a adăugat Patriarhul României.

Evenimentul a avut loc miercuri, 19 septembrie 2018, la Palatul Patriarhiei.

PF Daniel acordă Diploma și medalia comemorativă. ©Basilica.ro

Arhid. Răzvan Ștefan, dirijorul Coralei Cantus Domini, a mărturisit că participarea la Festivalul „The Singing World” 2018 a reprezentat o „încununare a carierei”.

„Dumnezeu ne-a binecuvântat cu o activitate pe care sperăm să o continuăm, să o dezvoltăm, întrucât, știm foarte bine că ispita cea mai mare este rutina, care ne duce la ruină. Trebuie să dovedim hărnicie și perseverență”, a subliniat Arhid. Răzvan Ștefan.

Corul Cantus Domini la Palatul Patriarhiei. ©Basilica.ro

În cadrul ceremoniei, Corala a interpretat piesa muzicală „Suita din Țara Oașului”.

Pe lângă Diplomele omagiale, Patriarhul le-a oferit membrilor coralei Volumul „Istoria Unirii Românilor” de Ioan Lupaș, apărut anul acesta la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

La festivitate au fost prezenți Episcopii vicari patriarhali Varlaam Ploieșteanul și Ieronim Sinaitul care le-au adresat felicitări membrilor corului.

Corul bărbătesc Cantus Domini a participat în perioada 3 – 8 august 2018 la Festivalul de Muzică Corală „The Singing World”, în Sankt Petersburg, Federaţia Rusă, unde a obţinut numeroase premii, dintre care trei medalii de aur.

Foto credit: Raluca Ene / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente