Corul bărbătesc Cantus Domini a cântat Domnului la hramul Catedralei din Buzău

De sărbătoarea Înălțării Domnului, hramul Catedralei Arhiepiscopale din Buzău, Sfânta Liturghie a fost oficiată de IPS Ciprian, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul cu renume pe plan mondial, Cantus Domini.

În predica rostită de hram, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a vorbit despre importanța pe care Înălțarea Domnului o are pentru mântuirea oamenilor.

Prin Înălțarea Mântuitorului „suntem ajutați să ne ridicăm și noi la ceruri nu numai cu mintea, ci și cu trupurile noastre înviate și pnevmatizate, ca să fim totdeauna cu Hristos Domnul”.

În finalul omiliei, ierarhul a îndemnat „să reflectăm la ceea ce a împlinit Hristos pentru mântuirea tuturor oamenilor”.

După Sfânta Liturghie, chiriarhul Buzăului și Vrancei a oficiat o slujbă de pomenire pentru eroii neamului românesc, informează Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

Corul Cantus Domini

Corul Cantus Domini, dirijat de Arhid. Răzvan Constantin Ștefan, a obţinut numeroase premii la concursurile de profil, printre care şi medalii de aur.

Pentru rezultatele obținute, Patriarhul Daniel i-a premiat anul trecut pe membrii corului, apreciindu-le activitatea ca fiind „o mărturisire a credinței în formă artistică, o susținere a rugăciunii și, în același timp, leagă spațiul sacru cu timpul sacru, dar și generațiile între ele, într-o comuniune mărturisitoare”.

De-a lungul existenţei sale, corul a participat la mai multe competiţii internaţionale în Rusia, Grecia, Egipt, Statele Unite ale Americii, precum şi în România.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente