Corul „Armonia” aniversat la o sută de ani de la înființare

Împlinirea a 100 de ani de la înființarea Corului „Armonia” al Catedralei Vechi din Arad a prilejuit organizarea mai multor evenimente aniversare în Arad, în perioada 24-26 mai 2019.

La manifestări au participat opt coruri din eparhiile Aradului, Timișoarei și Clujului. Scopul activităților a fost de a evidenția aportul Corului „Armonia”, precum și a Catedralei Vechi din Arad la promovarea vieții bisericești, naționale și culturale de-a lungul istoriei.

Festivitățile dedicate aniversării corului Armonia

Vineri, în prima zi a manifestărilor, în Sala de festivități a parohiei a avut loc lansarea volumului „Relevanța tradiției dirijorale în muzica bisericească din spațiul românesc. Exigențe metodologice, vocaționale și spirituale ale dirijorului de cor bisericesc” lucrare ce aparține Arhid. Dr. Tiberiu Ardelean, asistent universitar la Facultatea de Teologie din Arad.

Zilele de sâmbătă și duminică au fost consacrate festivalului de muzică corală și religioasă dedicat centenarului Corului „Armonia”.

Concertul a avut loc la Sala Palatului Cultural din Arad, informează Arhiepiscopia Aradului.

Corul Armonia

Corul mixt „Armonia” a fost înființat în data de 20 iulie 1919, din iniţiativa unor cadre didactice şi intelectuali arădeni. Fondatorul acestei formaţiuni corale a fost revizorul şcolar Iosif Moldovan, iar primul dirijor a fost cunoscutul profesor şi compozitor Atanasie Lipovan.

Actualmente, corala mixtă „Armonia”, are în repertoriu nu mai puţin de 6 Sf. Liturghii, de diferiţi compozitori: Gavriil Musicescu, Ioana G. Comăneşti, Gheorghe Cucu, Ioan D. Chirescu, Nicolae Lungu şi Trifon Lugojan.

Foto credit: Episcopia Aradului

Comentarii Facebook


Știri recente