Coristă „Ecclesia”, desemnată cetăţean de onoare în Sfântu Gheorghe

Natalia Angela Popovici, membră a Corului „Ecclesia” – Catedrala Ortodoxă din Sfântu Gheorghe, a fost desemnată cetăţean de onoare al comunităţii româneşti din municipiu, informează Mesagerul de Covasna. Diploma îi va fi înmânată în cadrul unei ceremonii organizate în catedrală, în data de 23 aprilie, după liturghie.

Vor mai primi distincţia: inginerul Ioan Corbu, Prefectura Covasna, prof. Rodica Marieta Costache, metodist la Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, Andrei Cochior, Ministerului Apărării Naţionale, şi educatoarea Săndica Borchină, vicepreşedintă a Fundaţiei „Mihai Viteazul”.

Titlul de „Cetăţean de onoare al comunităţii româneşti” a fost instituit de asociaţiile, ligile şi fundaţiile din judeţul Covasna, membre ale Forumului Civic al Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM).

Este oferit anual, începând din 2003, în preajma sărbătorii Sfântului Gheorghe.

Potrivit regulamentului, diploma „se acordă acelor persoane care în momentul premierii au depăşit vârsta de 60 de ani, cetăţeni de naţionalitate română cu domiciliu în Sfântu-Gheorghe sau în alte localităţi din Ţară şi din străinătate, care s-au distins prin activitatea profesională, culturală şi civică, contribuind astfel la bunul renume al comunităţii româneşti din municipiu”.

Foto credit: Mesagerul de Covasna/Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente