Corala Nicolae Lungu l-a colindat pe Părintele Patriarh Daniel – „Hristos Domnul să binecuvinteze viaţa şi activităţile dumneavoastră”

Patriarhul Daniel a primit în prima zi de Crăciun Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române care a interpretat colinde tradiţionale. Părintele Patriarh s-a rugat ca Mântuitorul Hristos să binecuvinteze viaţa şi activităţile membrilor Grupului coral. 

Ei au fost întâmpinaţi de Patriarhul României la Reşedinţa Patriarhală. Evenimentul a avut loc imediat după oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala Patriarhală de Sărbătoarea Naşterii Domnului.

După susţinerea recitalului de colinde, Patriarhul le-a transmis că le apreciază activitatea desfăşurată în calitate de mărturisitori şi binevestitori ai Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos. 

În continuare, le-a urat să aibă parte de bucuria cântărilor inclusiv în casele şi familiile lor şi i-a binecuvântat. 

Hristos Domnul Care S-a născut în peştera Betleemului din iubire pentru oameni şi pentru mântuirea lor să binecuvinteze toată viaţa dumneavoastră, activităţile dumneavoastră şi să intensifice misiunea pe care o faceţi, Vă dorim Sărbătoarea Crăciunului în continuare cu binecuvântarea Domnului, Anul Nou şi Botezul Domnului cu pace, bucurie şi întru mulţi şi binecuvântaţi ani, a spus conducătorul Bisericii Ortodoxe Române. 

Patriarhul Daniel a fost colindat în luna decembrie de mai multe grupuri corale din ţară. Slujitorii Catedralei Patriarhale au fost cei care au încheiat seria colindelor interpretate până în Sărbătoarea Naşterii Domnului.

Cu o vechime de peste 200 ani, Corala Patriarhiei Române reprezintă pentru modernitate mărturia evoluţiei muzicale polifonice la noi. Pupitrul corului a găzduit de-a lungul vremii  nume de excepţie în dirijat şi compoziţie. Aceşti artişti au adus constant noi forme şi direcţii în evoluţia muzicii corale româneşti şi au pus mai presus de orice dragostea pentru muzică, religie şi societate.

Foto Credit: Robert Nicolae / Basilica.ro 

Comentarii Facebook


Știri recente