Corala Armonia va participa la Campionatul european al corurilor

Corala bărbătească „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului va participa la Campionatul european al corurilor, care se va desfășura la Graz, Austria, în perioada 14-21 iulie, informează Radio Dobrogea. Corala Arhiepiscopiei Tomisului va participa la trei secțiuni: cor bărbătesc, muzică sacră și folclor. La secțiunea de folclor, corul va fi acompaniat de o orchestră din Republica Moldova, informează Ziarul Lumina.

De asemenea, Corala „Armonia” va participa, în afara concursului, la un spectacol intitulat „Song of Spirit”, în care vor interpreta cele mai titrate formații corale. Acest campionat de muzică de cor se organizează pentru prima dată în Europa.

Corala „Armonia”, dirijată de arhid. drd. Iulian Dumitru, are în palmares numeroase premii, între care două medalii de aur la secțiunile folclor și muzică religioasă, obținute anul trecut la Olimpiada Corală Mondială, de la Cincinnati, Ohio, Statele Unite ale Americii, la care au participat 350 de ansambluri corale din 64 de țări și 27 de state americane. Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului a fost înființată în anul 2001 în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar doi ani mai târziu a intrat sub oblăduirea Arhiepiscopiei Tomisului, cu ajutorul căreia susține numeroase concerte atât în țară, cât și în străinătate.

Comentarii Facebook


Știri recente